четвер, 10 травня 2018 р.

Сюзанна Кецмур про міжнародне волонтерство


В Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася зустріч з Сюзанною Кецмур, суспільною діячкою, координаторкою Школи волонтерів 612. Учні Запорізького Академічного ліцею дізналися як  можна себе реалізувати через волонтерство, просто маючи сильну мотивацію до добрих справ, займатися цікавими та корисними справами, роблячи цей світ трошечки краще.
Сюзанна, зокрема, розповіла про діяльність Міжнародної Громадянської Служби (Service Civs International, SCI)https://www.workcamps.info/icamps/ представником якої в Україні є Міжобласна волонтерська організація СВІТ-УКРАЇНА
 SCI організовує короткострокові, середньострокові та довгострокові проекти проекти, спрямовані на подолання бар'єрів між людьми та розвиток міжкультурного взаєморозуміння. Короткострокові проекти - основна діяльність SCI, вони також мають назву "workcamps". Діяльність волонтерів у таборах може мати такі напрямки: культура, екологія,  миротворча освіта, допомога тваринам, мистецтво і т.п. Досвід перебування у волонтеському таборі можна віднести до неформальної освіти (Non-formal Learning), яка є дуже популярною в Європі.
 На зустрічі Сюзанна також поділилася власним досвідом участі в міжнародних волонтерських програмах.
Фінляндія,  еко-поселення Кеурууа Світлина С. Кецмур


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.