понеділок, 16 березня 2020 р.

Віртуальні екскурсії музеями Європи

Увечері 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу.Через спалах захворювання в усьому світі зачиняються театри та музеї, скасовуються музичні фестивалі , карнавали та спортивні змагання, відтерміновано прем'єри фільмів та ігр.Випадки захворювання зафіксовані в більш ніж 100 країнах на всіх континентах. За офіційними даними, захворіли 156 400 осіб, з них майже 74 тисячі вилікувались, 5833 померли.

1. Британський музей, Лондон

Цей знаменний музей, розташований у самому серці Лондона, дозволяє віртуальним відвідувачам оглядати Великий двір та відкрити стародавній камінь розетки та єгипетські мумії. Ви також можете знайти сотні артефактів у віртуальній екскурсії музею.Цей знаменний музей, розташований у самому серці Лондона, дозволяє віртуальним відвідувачам оглядати Великий двір та відкрити стародавній камінь розетки та єгипетські мумії. Ви також можете знайти сотні артефактів у віртуальній екскурсії музею.

2.Musée d’Orsay, Париж

Ви можете віртуально пройтись через цю популярну галерею, де розміщені десятки відомих робіт французьких художників, які працювали та жили між 1848 та 1914 роками. Перегляньте твори мистецтв Моне, Сезанна та Гогена, серед інших.

3.Пергамський музей, Берлін

Пергам, як один з найбільших музеїв Німеччини, може запропонувати багато – навіть якщо ви там фізично не можете бути. У цьому історичному музеї є безліч старовинних артефактів, включаючи Вавилонські ворота Іштар і, звичайно, Пергамський вівтар.

4.Rijksmuseum, Амстердам

Дослідіть майстерні роботи з голландського Золотого століття, включаючи роботи Вермеера та Рембрандта. Google пропонує екскурсію цим знаковим музеєм з видом на вулицю, так що ви можете відчувати, ніби ви насправді блукаєте його залами.

5.Музей Ван Гога, Амстердам

Кожен, хто є шанувальником цього трагічного, геніального живописця, може побачити його твори зблизька (або, майже зблизька), практично відвідавши цей музей – найбільшу колекцію творів Вінсента Ван Гога, що включає понад 200 картин, 500 малюнків і більше 750 особистих листів.


6.Галерея Уффізі, Флоренція


Ця  галерея містить колекцію мистецтв однієї з найвідоміших сімей Флоренції, de’Medicis. Будинок був спроектований Джорджіо Вазарі в 1560 році спеціально для Козимо I де Медічі, але кожен бажаючий може побродити його залами з будь-якої точки світу.

7. Каплиця Сент-Шапель

Каплиця Сент-Шапель – не зовсім музей, але одна з найвідоміших і дивовижних пам'яток готичної архітектури. Її неймовірно красиві вітражі розповідають про історію людства: всього тут зображено 1113 сцен. Дивно, що багато вітражів, які можна побачити в Сент-Шапель зараз, збереглися ще з XIII століття, переживши навіть Французьку революцію (у той час як багато християнських реліквій, що зберігалися в каплиці, були знищені). Онлайн-екскурсія дозволяє отримати уявлення про красу цього місця, однак, якщо ви хочете уважніше розглянути вітражі, каплицю краще відвідати особисто.
Відвідати

 8. Театр-музей Сальвадора Далі в Фігерасі

Це місце номер один для всіх шанувальників творчості художника-сюрреаліста Сальвадора Далі. Віртуальний тур доступний на сайті музею. Пройтися можна лише за деякими виставковими залами, але не поспішайте засмучуватися: у віртуальній експозиції представлені такі знамениті роботи Далі, як «Кімната з обличчям Мей Уест» і «Дощове таксі».
Відвідати


 9.Сікстинська капела у Ватикані
Неймовірний пам'ятник епохи Відродження. Над фресками, що прикрашають стіни капели, працювали Боттічеллі, Перуджіно, Гірландайо. Воістину легендарна – фреска «Страшний суд» Мікеланджело.  
Відвідати


 10. Лувр у Парижі
Мекка всіх поціновувачів мистецтва. Саме тут зберігається знаменита «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, Венера Мілоська, «Пліт «Медузи» Теодора Жеріко та багато інших творів. Щоб обійти всі 58 тисяч квадратних метрів, які займає музей, потрібен не один день. Зате почати знайомство з Лувром можна на сайті музею: тут вдасться зробити кілька віртуальних екскурсій – наприклад, подивитися експозицію, присвячену стародавнього Єгипту.
Відвідати









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.