середу, 11 жовтня 2017 р.

Книжкова виставка "Європейські письменники - лауреати Нобелівської премії"

5 жовтня 2017 року Нобелівський комітет офіційно оглосоив імя лауреата Нобелівської премії з літератури. Ним став Казуо Ісігуро - британський письменник японського походження.
        Центр європейської інформації Запорізької ОУНБ пропонує до вашої уваги книжкову виставку "Твори європейських письменників - лауреатів Нобелівської премії".


    Повновладним господарем із присудження Нобелівських премій є Шведська академія наук. П`ятеро членів Шведської академії входять до Нобелівського комітету, що оновлюється кожни три роки. Поточну роботу здійснює секретар Комітету, який очолює канцелярію. Ця "шістка" збирається щомісяця кожної другої середи за спеціально відведеним для них столиком у ресторації Фонду Нобеля "Золотий світ", щоб сформулювати  пропозиції для Академії.
       Процедура висунення кандидатур розпочинається щороку у вересні за рік до кожного присудження із розилання канцелярією Комітету листів-запрошень у всі країни світу.   На початку  лютого наступного року роблять аналіз поштових надходжень. У середньому надходить 400-500 пропозицій. Завданням Академії є вибрати не більш як п`ять кандидатів на премію. Це робить група експертів з семи-восьми країн світу. Члени Шведської академії вивчають експертні висновки. Переможця обирають таємним голосуванням.
   Нобелівську премію власноручно вручає 10 грудня (у день смерті Альфреда Нобеля) у святковій урочистій атмосфері король Швеції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.