вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Виставка до 50-річчя Світового Конгресу Українців


   У 2017 році виповнюється 50 років від заснування Світового Конгресу Українців - міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі. До 50-річчя Світового Конґресу Українців 20 жовтня  у конференц-залі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки (4 поверх) відбулася презентація мультимедійної виставки «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра". Презентація відбулася за сприяння кафедри журналістики, реклами і соціальних комунікацій Інстітуту журналістики та масової комунікації Класичного приватного університету.
   У матеріалах виставки висвітлено історію та діяльність Світового Конґресу Вільних Українців (1967–1993 рр.) та Світового Конґресу Українців (1993–2017 рр.), представлено найвагоміші проекти СКУ, подано біографії відомих діячів СКУ та української діаспори, унікальні архівні документи, історичні фотографії та відеофільми.
      Відвідувачі заходу дізналися, що СКУ разом зі своєю мережею активно співпрацює з ООН, ЄС, Радою Європи, НАТО і ОБСЄ, проводами держав світу, правозахисниками і неурядовими організаціями та громадянськими суспільствами, щоб допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність та прискорити її євроінтеграційні і євроатлантичні процеси та реформування.
      Виставку презентували:
Андрій Яців, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК);
Оксана П’ятковська, старший науковий співробітник МІОК;
Юрій Марусик, молодший науковий співробітник МІОК.

   
                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.