понеділок, 18 грудня 2017 р.

Книжкова виставка "Партнерство заради миру"



     Одним із головних чинників, що прямо визначають, увійде країна в НАТО чи ні, є ставлення та обізнаність її громадськості щодо Альянсу. У цьому контексті визначальним є надання об’єктивної та правдивої інформації про НАТО, інформування щодо євроатлантичної інтеграції.
    У Центрі європейської інформації діє книжкова виставка  "ПАРТНЕРСТВО ЗАРАДИ МИРУ". Книжкова виставка "Партнерство заради миру" розкриває, що таке НАТО, історію його створення і допомагає сформувати свою власну позицію щодо приєднання України до НАТО. З книг, довідників і інформаційних матеріалів читачі дізнаються, що у НАТО  немає своїх збройних сил, у розпорядженні Альянсу є збройні сили – країн-членів, будь-яка держава-член має право виходу з Альянсу, що рішення приймаються лише консенсусом і в разі відмови однієї держави підтримати якесь із питань воно  не буде прийняте Альянсом.

     ДОВІДКА

Основні документи, що визначають відносини між Україною та НАТО:


1. Хартія про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, підписана 9 липня 1997 р.
2. Декларація про доповнення Хартії про особливе партнерство від 21 серпня 2009 р.

 23 грудня 2014 року Верховна Рада України прийняла рішення про відмову України від позаблокового статусу, який виявився неефективним у контексті убезпечення держави від зовнішньої агресії та тиску.
 26 лютого 2016 року Президент України підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.