четвер, 1 листопада 2018 р.

День народження ЄС

     1 листопада 1993 року набрав чинності Маастрихтський договір (формально, Договір про утворення Європейського Союзу), який був підписаний 7 лютого 1992 року в місті Маастрихт (Нідерланди) між членами Європейської спільноти. Зараз Європейський Союз - це економічне та політичне об`єднання 28 європейських держав, з населенням  510,5 млн. осіб (на 1.01.2017), з територією 4381 тис. км, грошова одиниця: євро, нині в обігу в 19 з 28 країн ЄС.
    Маастрихтський договір сприяв якісному прогресові євроінтеграції, спрямовуючи динаміку Співтовариства по шляху розбудови економічного й валютного союзу, введення єдиної валютної одиниці, а також посилення соціально-економічного згуртування.    Цілі Євросоюзу, заявлені в Маастрихтському договорі, охоплювали дуже широке коло питань.      Нова організація була покликана сприяти економічному та соціальному прогресу європейських народів, високому рівню зайнятості і досягненню збалансованого, сталого розвитку, сприяти утвердженню самобутності Союзу на міжнародній арені допомогою здійснення загальної зовнішньої політики і політики безпеки, посилити захист прав та інтересів громадян.
   30 жовтня учасники Євроклубу на черговому занятті отримали корисні знання про Європейський Союз та оформили стінгазету, присвячену утворенню Європейського Союзу.
   В цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу всіх представників ЄС! З днем народження Європейського Союзу!
  Книжкова виставка "День народження ЄС" буде діяти у Центрі європейської інформації (відділ документів з гуманітарних наук Запорізької ОУНБ) до 20 листопада.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.