пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

Толерантність - шлях до порозуміння

   
   Толерантність є однією з цінностей, на яких засновано Європейський Союз.У Статті 2 Консолідованої версії Договорів про Європейський Союз та про функціонування Європейського Союзу у редакції Лісабонської угоди 2007 року (документ Європейського Союзу 2010/С 83/01) написано:
"Союз засновано на цінностях поваги до людської гідності, свободи, зокрема осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для всіх держав-членів у суспільстві, де панує плюралізм, недискримінація, толерантність, правосуддя, солідарність та рівність жінок і чоловіків." 
   16 листопада в усьому світі відзначається Міжнаро́дний день толера́нтності. Це свято запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, статі, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів ООН16 листопада представниця Червоного Хреста Юлія Олефіренко розповіла учням Запорізького Академічного ліцею про толерантність і про День толерантності.

Також до цієї дати у Центрі європейської інформації Запорізької ОУНБ, який діє у відділі документів з гуманітарних наук, була розгорнута книжкова виставка " Толерантність - шлях до порозуміння".





    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.